Opel потвърди напълно електрическа Corsa Supermini за 2020

Corsa

Следващото поколение Opel / Vauxhall Corsa supermini ще влезе в производството през 2019 г. с изцяло електрически вариант, който ще последва през 2020 г.

Новината бе потвърдена директно от Opel, излизайки с изявление, в което се казва, че първата изцяло електрическа Corsa ще се произвежда в завода на PSA в Сарагоса в Испания, редом с редовната Corsa.

Съобщението идва след като PSA постигна ново споразумение със синдикатите от Сарагоса за намаляване на разходите, което открива пътя за по-нататъшни инвестиции на производствения обект.

„Това е важна стъпка напред за завода в Сарагоса и отбелязва началото на нова ера“, каза изпълнителният директор на Opel Майкъл Локсчелер.

Електрическият Opel Corsa ще бъде един от четирите електрифицирани модела на компанията, които се планират до 2020 г. Досега знаем, че хибридната версия на Grandland X е също един от четирите предстоящи електромобила, заедно с изцяло нов SUV.

Според последния стратегически план на Opel, компанията ще пусне 9 нови модела до 2020 г., докато всички европейски автомобили ще получат електрифицирана версия до 2024 г.

Благодарение на PSA, който купи Opel от GM през 2017 г., пускането на следващото поколение Opel Corsa бе отменено с една година, за да може автомобилната компания да преустрои новия модел за една от архитектурите на PSA за превозни средства.