Opel подготвя няколко електромобила през следващите години

Opel

През следващата година Opel ще отпразнува 120 години производство на автомобили и ще пусне нови електрифицирани модели.

Клиентите ще намерят новото поколение Opel Corsa EV. Малкото мини с нулеви емисии ще бъдв пуснато в продажба през първата половина на 2019 г. и обещава да „направи електромобилността достъпна за много клиенти„, каза изпълнителният директор на Opel, Михаел Лошелер.

Grandland X PHEV ще стартира също през 2019 г. с e-AWD система. SUV флагманът на компанията ще се възползва от обща мощност от 300 к.с., която е идентична с Peugeot 3008 GT Hybrid4, което беше представено преди два месеца.

Френският кросоувър съчетава 1,6-литров бензинов двигател с два електрически мотора и 13,2 кВт батерия. Един от електродвигателтие е прикрепен към задните колела и ги задвижва, когато е необходимо, или когато е избран режимът 4WD. Другият е разположен на предната ос и е интегриран с 8-степенната автоматична скоростна кутия. 3008 GT Hybrid4 може да измине до 50 километра само на ток.

Mokka X също очаква голяма промяна. Второто поколение на подкомпактния кросоувър ще влезе в производство през 2020 г. и, за разлика от настоящия Mokka X, ще се възползва от електрическа версия с батерия.

Планът за електрификация, одобрен от PSA, компанията майка на Opel и Vauxhall, ще включва електрическа версия на Vivaro. Ванът ще бъде достъпен с двигател с нулеви емисии през 2020 г.

Както бе споменато по-рано, през следващата година Opel ще отбележи 120 години от създаването си. Компанията ще отпразува събитието, като добави специално издание „120 години“ към моделната си гама, с актуализации в дизайна, нови функции и по-луксозно оборудване „на особено атрактивни цени“.