Novitec N-Largo е абсолютно брутално Ferrari 812 Superfast

Novitec

По-рано тази година, Novitec пусна аеродинамичен пакет за Ferrari 812 Superfast с по-ниско окачване и нова изпускателна система към 6.5-литровия V12 двигател.

Сега е време германците от Novitec да разгърнат пълния си потенциал и да го насочат към ултра-бързия Grand Tourer на Ferrari. Говорим за цялостен бодикит, който напълно трансформира външния вид на 812 Superfast, допълнен от високотехнологични ковани колела и увеличаване на мощността.

Novitec N-Largo превръща Ferrari 812 Superfast пистова кола за улицата. Изработен изцяло от карбон, бодикитът добавя 140 мм ширина отзад и 70 мм отпред. Той същевременно подобрява и аеродинамичната му ефективност.

Виторио Стросек участва в разработването на дизайна, като се вдъхновява от Formula 1. Автомобилът крещи отвсякъде моторспорт, от централния преден спойлер до масивния дифузьор и задното крило.

Novitec

Запълването на огромните калници е поверено на Novitec NF 10 NL ковани джанти, разработени специално за тази кола в сътрудничество с американския производител на колела Vossen. Те идват с размери от 21 инча отпред и 22 инча отзад и се отличават с изключително вдлъбнат дизайн с пет двойни спици. Задните колела 12.5Jx22 са обути с масивни 335/25 ZR 22 Pirelli P-Zero високоскоростни гуми, докато предните 10Jx21 са с гуми 275/30 ZR 21.

Тунингованото Ferrari 812 Superfast идва с преработено окачване със спортни пружини, които намаляват височината с около 35 мм. Има и система Front Lift за предния мост, който повдига носа на автомобила с около 40 мм само с едно натискане.

И накрая, инженерите на Novitec разработват подобрения в производителността на 6-литровия атмосферен V12 двигател. Чрез ремап на ECU, те изстискват 829 к.с. при 8,750 оборота в минута и максимален въртящ момент от 751 Nm при 5500 об./мин. Благодарение на допълнителните 40 коня и 33 Nm, 812 Superfast трябва да спринтира от 0 до 100 км/ч. за 2.8 секунди и да достигне до 345 км/ч. В сравнение с фабричните данни, това е скромно подобрение от 0,1 секунди и 5 км/ч.

Novitec също така препоръчва собствениците на Ferrari 812 Superfast да изберат четворната изпускателна система. Тя оптимизира потока изгорели газове и звучи наистина впечатляващо. Системата се предлага с или без активно контролирани изпускателни клапани и е изработена от неръждаема стомана или Inconel, спестявайки до 11 кг.

И накрая, баварският тунер може също да приспособи кабината на 812 Superfast към предпочитанията на клиента. Например, кожата и алкантарата могат да бъдат във всеки цвят и да покрият всяка повърхност.