Novitec се развихри с Lamborghini Huracan Performante

Huracan

Във всеки случай, Lamborghini свърши много работа, за да създаде Huracan Performante. Обиколка на Nürburgring под седем минути със „само“ 640 конски сили, в края на краищата, не е никак зле. Но според Novitec, моделът може да се справи по-добре.

Германският тунер излезе с множество подобрения на 10-цилиндровия суперавтомобил. И докато двигателят е все още в процес на разработка, вече имаме нови компоненти за Performante, които го изстрелват още по-далеч.

Нещата започват с цялостен бодикит, направен от същия вид въглеродни влакна, които Lamborghini внедриха в индустрията. Пакетът включва крила, въздуховоди и други добавки, всички тествани в аеродинамичен тунел, за да подобрят аеродинамиката на Huracan.

Novitec също предлага своите NL3 джанти с размер 20 и 21 инча и окачване, снишено с допълнителни 35 милиметра. И докато чакаме подобренията по двигателя да се появят, компанията предлага спортен ауспух, направен от високотехнологичната сплав inconel.

Huracan Performante е най-мощното 10-цилиндрово Lamborghini , тъй като неговият 5.2-литров V10 произвежда 631 конски сили и въртящ момент от 601 Nm. Това е не само повече от изключителното Sesto Elemento (което споделя своя двигател с Gallardo Superleggera). Моделът има еднаква мощност с Murcielago LP640-4, задвижвано от V12. И макар че не може да произведе толкова въртящ момент, по-лекото тегло на Huracan означава, че то ще победи бившия топ спортист на марката.