Novitec пипна и Tesla Model S

Model S

Novitec пусна нова гама тунинг компоненти за Tesla Model S, следвайки успеха си с Model X.

Започвайки с екстериора, Novitec предлага карбонов бодикит за фейслифт версията от 2016 г. Комплектът включва преден лип спойлер, прагове, заден спойлер и дифузьор.  Компанията твърди, че частите за Model S са аеродинамично оптимизирани.

21-инчовите ковани джанти NV2 на Novitec са проектирани специално за Tesla Model S в сътрудничество с Vossen. Те са съставени от пет скосени двойни спици, които са „винаги в аеродинамично  положение спрямо въздушния поток“. Novitec ги предлага в 72 различни цвята.

Компанията също така предлага регулируемо окачване за автомобилите, които не са оборудвани с въздушно окачване. Окачването може да регулира височината с 40 мм, а амортисьорите имат три настройки: Comfort, Normal и Sport. Автомобилите, оборудвани с въздушно окачване, получават модул на Novitec, който променя височината с около 25 мм.

И накрая, собствениците могат да изберат карбоново-керамични спирачки, които са налични в две версии; първата идва с вентилирани дискове с размер 380×34 мм и шест-бутални предни апарати, докато втората добавя дискове с размери 360 x 28 мм за задния мост, заедно с четири-бутални апарати.

Както винаги, клиентите, които желаят да персонализират своята Tesla, могат да избират широка гама от висококачествена кожа или Alcantara за своя интериор, както и разнообразие при шевовете.