Novitec изстрелва McLaren 720S до 795 к.с.

Novitec

McLaren 720S е невероятно бърза машина и го е доказвал многократно срещу противници като Corvette ZR1 и Lamborghini Huracan Performante. Собствениците, които търсят още повече мощност, могат да се доверят на Novitec.

Започвайки от двигателя, N-Tronic ECU-то дава възможност на Twin-Turbo 4.0-литровия V8 да произвежда 762 к.с. и въртящ момент от 849 Nm. Това е скромно увеличение от 52 к.с. и въртящ момент от 78 Nm.

Level 2 е още по-впечатляващ, тъй като включва оптимизиран ECU чип, както и спортната изпускателна система от неръждаема стомана. Благодарение на тези допълнения, двигателят развива 795 к.с. и въртящ момент от 878 Nm. При тази конфигурация автомобилът ще ускори от 0 до 100 км/ч. за 2.7 секунди и 0-200 км/ч. за 7.5 секунди. При наличието на достатъчно дълга права, моделът ще достигне максимална скорост от 346 км/ч.

Не на последно място, имаме и Level 3, който е между другите две версии. С него двигателят произвежда 780 к.с. и въртящ момент от 863 Nm.

Освен подобренията в производителността, Novitec предлага богат асортимент от карбонови елементи, включително преден лип, аеродинамични компоненти по предницата и странични прагове. Клиентите могат също така да поръчат задни панели, капак на двигателя и заден спойлер, направен от лекия материал. Още карбон може да се намери по капаците на огледалата и задния дифузьор.

За да се завърши спортния външен вид, компанията предлага ковани колела, с размери 20 инча отпред и 21 инча отзад. Те са достъпни в различни цветове, а Novitec предлага спортни пружини, които дават на автомобила още по-агресивен вид.