Novitec изкривява представите с Lamborghini Aventador S

Aventador S

Със 730 конски сили, Lamborghini Aventador S не се нуждае от помощ. Но за тези, които искат да се различават, Novitec излиза с поредица от подобрения, които правят разликата.

Подобренията на двигателя се ограничават главно до нова изпускателна система. Изработена от високотехнологичен inconel, изпускателната система позволява на големия чудовищен двигател да диша малко по-лесно. Тя също така намалява теглото с 21 килограма.

Резултатът е увеличение от 23 конски сили и 42 Nm въртящ момент. Така че вместо 730 к.с. и 690 Nm, 6.5-литровият атмосферен V12 сега изстрелва 752 к.с. и 732 Nm въртящ момент.

Това е достатъчно според немския тунер, за да изпрати обновения озверял бик до 100 км/ч. за 2.8 секунди, преди да достигне 350 км/ч.

Както може да се очаква, Novitec не са се ограничили само до ауспуха. Също така се предлага понижено окачване с 30 мм. и пълен аеропакет, тестван в аеродинамичен тунел и изработен от въглеродни влакна. Междувременно колелата NL3 на тунера са с  6 спици и са 20 инча отпред, 21 отзад и се предлагат в различни цветове с гуми Pirelli P Zero.

И накрая, Novitec предлага и регулируемо алуминиево спортно окачване, като и редица вътрешни подобрения.