Nissan Project Clubsport 23 добавя две турбини в 370Z

370Z

Пистово-ориентирана версия на 370Z ще бъде представена на тазгодишното шоу SEMA, включващо широка гама от поръчкови части, които в определен момент биха могли да бъдат достъпни при дилърите на Nissan.

Работата по този проект е в ход, тъй като крайният продукт може да се окаже значително различен,защото частите се развиват непрекъснато.

Първоначално това е било 370Z NISMO 2012, задвижвана от 3.7-литров VQ37VHR двигател с мощност 350 к.с. Заедно, Nissan Motorsports и MA Motorsports заменят него за фабричен 3.0-литров VR30DDTT V6 с две турбини и мощност 400 к.с. Въпреки това те запазват 6-степенната ръчна скоростна кутия на Z. Това се оказва предизвикателство, тъй като този агрегат никога не е бил свързан с ръчна трансмисия.

Други модификации за задвижването включват AMS Performance Cold Air Intake кит, Z1 Motorsports блоуоф, усъвършенствана спирачна система, регулируемо окачване KW Variant 3 с пружини Eibach. Всичко завършва с NISMO-брандирани RAYS джанти, с размер 18×10,5 инча.

В зависимост от интереса на клиентите, Nissan Motorsports може да предложи комплект за сглобяване, състоящ се от частите и електрическите компоненти, които да помогнат на клиентите да изградят свой собствен пистов Z.

Както екстериора, така и интериорът на Project Clubsport 23 има спортен външен вид.

Вътре виждаме нови състезателни седалки Sparco QRT-R, 6-точкови колани Sparco и волан Sparco R383. Предлага се и система за пожарогасене в кабината и двигателя, както и специален ролкейдж. Що се отнася до тапицерията, тя е с форма на диамант и е предназначена да напомни на хората диамантената тема, използвана в оригиналния 240Z.

И накрая, но не на последно място, външният вид се довършва от оранжево фолио, карбонов сплитер, модифицирана задна броня за по-добър въздушен поток, JDM светлини за мъгла, Selbon TS карбонов капак и NISMO карбонови капачки на огледалата.