Nissan Micra N-Sport предлага малко повече, без да е неразумно

N-Sport

Nissan обяви няколко нови члена в семейството на Micra, включително новият N-Sport, който е начело на новата гама, два нови двигателя и опцията за автоматична XTronic CVT кутия.

Започвайки с изцяло новия 1.0-литров IG-T 100 двигател, той заменя изходящия 0,9-литров агрегат с 90 к.с. и идва с 97 к.с. 160 Nm въртящ момент.

Стандартно, новият Micra IG-T 100 ще бъде снабден с 5-степенна ръчна скоростна кутия, но Nissan ще предлага и автоматична XTronic CVT за този двигател.

Що се отнася до новия Micra N-Sport, Nissan твърди, че той е най-спортният член на гамата, с преработено шаси и изцяло нов двигател. Под капака ще намерите турбокомпресорен 1.0-литров DIG-T 3-цилиндров агрегат със 115 к.с. и 180 Nm въртящ момент, свързан с 6-степенна ръчна трансмисия.

Според Nissan, 1.0-литровият DIG-T не е модифицирана, по-мощна версия на IG-T двигателя, а напълно различен агрегат, разработен съвместно с Daimler, заедно с 1,3-литровите турбо 4-цилиндрови задвижващи мотори, които наскоро дебютираха в Qashqai.

Според Nissan, новият DIG-T двигател със 115 к.с. предлага „забележимо по-голямо ускорение“ в сравнение с IG-T при всички обороти. Максималният въртящ момент се доставя от 1750 оборота в минута. Резултатът до 100 км/ч. е 9.9 секунди, което е с цяла секунда по-бързо от версията с 97 к.с.

Спортните модели също ще имат по-ниска височина с 10 мм, заедно с преработено окачване и по-бърза кормилна рейка, за да направят Micra по-гъвкава и забавна за шофиране.

Екстериорът на новия Micra N-Sport се отличава с гланцирани черни детайли по страничните лайсни и капаци на огледалата, 17-инчови алуминиеви джанти, и хромиран изпускателен накрайник. Отвътре ще получите кожени седалки с алкантара, влизане без ключ, черен таван, бели акценти и др.

Очаква се продажбите на новия Nissan Micra да стартират през февруари, като новият N-Sport ще се изправи срещу модели като Ford Fiesta ST-Line, VW Polo R-Line, Seat Ibiza FR-Line и други.