Nissan GT-R Nismo 2020 продължава да впечатлява с представяне и скорост

GT-R

Старият нов Nissan GT-R вече е на почти 12 години и, както всички знаем, няма как да победи времето. Не е чудно тогава, че най-новият модел Nismo 2020 усеща възрастта си на пътя и на пистата.

Това не означава, че 2020 GT-R Nismo е бавен – напротив, той е абсолютно зашеметяващ.

По-скоро всичко зависи от това как се правят нещата. Например, двигателят изисква високи обороти, за да разкрие пълния си потенциал, а качеството на возенето все още е по-твърдо от повечето съперници, въпреки преработените компоненти.

Той обаче запазва това уникално усещане на тежка кола, но въпреки това остава невероятно пъргав и бърз, показвайки ефекта на малките подобрения на Nissan през годините. Да, може да е на 12 години, но това е най-добрият GT-R, който можете да закупите направо от фабриката.

Twin-turbo 3,8-литровият V6 запазва същите коне като предшественика си – 592. Nismo GT-R идва с турбо направо от състезателния GT3 автомобил, като се твърди, че предлага 20 процента по-бърза реакция, а 7-степенната трансмисия с два съединителя също е настроена за още по-бързи смени.

Купето се отличава с повече въглеродни влакна, като броните и покривът са направени от лекия материал, а малките аеро глезотии помагат на Godzilla да генерира повече притискателна сила. Вече има,е дори въглеродни спирачки, помагащи на тежкото купе да се закове на място по-бързо.

Carfection споделя първите си впечатления от шофирането на новия GT-R Nismo както на път, така и на писта. Оказва се, че светът все още се нуждае от GT-R.