Nissan Altima 2019 може да получи задвижване на всички колела

Altima

Nissan наскоро обяви плановете си да представи 2019 Altima на автомобилното изложение в Ню Йорк на 28 март и изглежда, че моделът може да се предлага с 4х4 задвижване.

По време на епизода на Autoline After Hours, вицепрезидентът на Nissan North America за инженеринг отговори на въпрос на зрител дали Leaf ще бъде предлаган със задвижване на всичко колела. Както съобщава Roadshow, Крийд Рийд отговаря, като казва „хора обичат автомобили със задвижване на колела“ и „излизане на Altima с такъв вид задвижване и други подобни неща“.

Рийд продължи като каза, че компанията знае, че ще се нуждае от „комбинация от задвижване на всички колела и батерия“ в бъдеще. Това обаче „не е на преден план точно в този момент“, но се изучава „много сериозно“. След това той заяви: „В крайна сметка ще дойде“.

Говорител на Nissan отказа да потвърди, че Altima ще се предлага с това задвижване , но по време на обявяването на автомобилното изложение в Ню Йорк компанията отбеляза: „Нюйоркчани винаги са обичали Altima, правейки Североизточния регион най-популярния пазар за най-продавания седан на Nissan.“ Задвижването на четирите колела е особено привлекателно за шофьорите в този регион, тъй като системата осигурява допълнително сцепление в снежни и ледени условия.

Показан чрез концепта V-Motion, преработеният модел Altima ще има по-смел дизайн с отличителна решетка и стилистични елементи от Maxima. Колата ще има и подобрен интериор с по-висококачествени материали и свободно стояща система за инфоразвлечения.

Опциите на двигателя могат да бъдат взаимствани и да включват 2.5-литров 4-ицилиндров двигател с мощност от 179 к.с. и 3.5-литров V6 с мощност 270 к.с. Има слухове и за хибриден вариант и нов 4-цилиндров турбо двигател.