370z

Datsun 240Z дебютира в САЩ преди половин век и Nissan отбелязват случая, като представят юбилейна версия на 370Z за 2020 година. Изданието дебютира на изложението в Ню Йорк тази седмица, а шарката отдава почит на легендарния #46 Brock Racing Enterprises 240Z, който спечели множество SCCA национални първенства с Джон Мортън зад волана.

Юбилейният модел, базиран на 370Z Sport, съществува в комбинация от два цвята, която имитира BRE състезателната кола. Клиентите могат да поръчат Z-ката в бяло с червени акценти или сребърно с черни акценти.
Независимо от това в коя гама ще изберете вашия Nissan, неговият покрив и багажник ще контрастират, също както огледалата и колоните на покрива. Двойни странични ленти ще „лежат“ на вратите, а специални 19-инчови алуминиеви джанти с червени акценти (отново) ще ‘носят’ купето.

Интериорът до голяма степен остава оригинален, но дизайнерите добавят шепа специални доработки. Те включват волан с алкантара с контрастираща централна ивица. В купето ще намерите още седалки в комбинация от кожа и велур с уникални шевове и релефни емблеми, напомнящи отново 50-годишнината. Седалките са отопляеми и предлагат четирипосочно регулиране на наклоните. Други закачки в интериора са тъмните хромирани акценти и синтетични вложки на панелите на вратите.

Купувачите ще се наслаждават на аудиосистема Bose с осем високоговорителя и тематично лого на километража.
Мощността идва от познатия 3,7-литров V6 двигател, който произвежда 332 к.с. и 366 Нм въртящ момент. Той е куплиран със стандартна шестстепенна ръчна трансмисия със SynchroRev Match технология, но се предлага и седемстепенна автоматична трансмисия по желание. Независимо коя скоростна кутия е избрана, и двете предават мощност към задните колела чрез диференциал с ограничено приплъзване. 50-годишното издание на 370Z ще влезе в продажба по-късно този месец, но няма информация за цената му. Въпреки това, той без съмнение ще струва повече от оригиналния Datsun 240Z, който имаше базова цена от $ 3 626 (няколко годинки са минали все пак).