Nissan може да се обедини с Mercedes-Benz за следващото поколение Z

Z

Новата Supra все още не е излязла, но знаем, че е построена като съвместен проект между Toyota и BMW. Очевидно, Nissan също търси потенциален партньор за подмяната на 370Z, за да съкрати разходите за разработка и производство.

Според японското списание Response (относно японската кола), което цитира „неназовани европейски агенти“, този партньор може да бъде Mercedes-Benz.

В това има смисъл, тъй като луксозната марка на японския производител Infiniti работи с германците по кросоувъра QX30, който споделя своите основи с Mercedes GLA, а Nissan предоставя на Daimler Navara като основа за първия пикап на Merc, X-Class..

Според доклада, следващото поколение Z ще бъде предложено в два варианта. Базовият модел ще бъде задвижван от 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, от Mercedes, а топ версията ще използва 3.0-литровия V6 twin-turbo от Infiniti Q60, който произвежда 300 к.с. и 400 Nm въртящ момент.

Nissan няма да може да предложи следващия Z скоро. 370Z (на снимката по-долу) не се е променил много, тъй като дебютира през 2008 г., а 10 години е цяла вечност в автомобилния свят. Въпреки предишните съобщения, които обявиха смъртта на модела, Nissan потвърди в началото на годината, че наистина работи върху нов спортист.