Руснаците, се оказва, че са истински ревностни пазители на японската автомобилна култура отпреди 10-тина и повече години. Те не спират да ни изумяват с проектите, които развиват и видеата, които всички гледаме в YouTube.

Преди време ви показахме, как би изглеждала обичаната от мнозина игра Need for Speed Underground 2 в реалния живот. Е, вече „братушките“ са готови и с втори, доста по-дълъг клип.

Удовлетворението, което носи новото видео е огромно. Не само заради дължината му от близо 5 минути, а главно заради подбраните японски машини. Те сякаш наистина са излезли от компютърната игра и пресъздават реални моменти от нея.

Ще забележим реално пресъздаване на някои от класическите дисциплини като спринт и драг, изпълнени по руските булеварди. Камерата, звукът и саундтракът са буквално едно към едно с играта и карат носталгията да ни удря с чук по главата. Всеки детайл е изпипан до такова съвършенство и кореспондира толкова точно, че се зачудихме дали не гледаме римейк на играта със съвременна графика.

Обичаните от поколения Toyota Supra, Nissan Skyline, Honda S2000, Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza и още много други ни накараха да мечтаем преди години и за нас е истинска радост, когато ги виждаме в толкова добре изпълнен проект. Разбира се, всичко е заснето в контролирана среда без опасност за участниците в движението. Съветът ни е, както и ще видите в края на клипа, винаги да спазвате ограниченията на пътя и да слагате колан.