Mustang е емблематична марка и докато новият модел не предефинира пони автомобила на Ford, той определено е подобрение във всички аспекти. Въпреки че 5.0-литровият V8 460-hp на Mustang GT изглежда напълно адекватен, Roush има нещо за тези, които искат повече.

Първата фаза на кита с компресор повишава мощноста на Mustang GT до 700 к.с. и въртящ момент от 827 Nm. Това е повече от Porsche 911 GT2 RS, Cadillac CTS-V и Lamborghini Huracan Performante. Новият пакет повишава цифрите в Mustang GT до нивото на суперавтомобилите.

Пакетът добавя Roush’s R2650 TVS компресор работи при 0.8 бара с 91 октаново гориво. Пълният комплект добавя и изцяло алуминиев интеркулер и радиатор, подобрена система за въздух и настройка на двигателя.

Най-добрата част на системата на Roush обаче е, че идва с 3-годишна / 36 000-мили Limited Powertrain гаранция. Това ще даде на собствениците спокойствие да използват настроения Mustang толкова често, колкото желаят. Освен това звука на двигателя, на който можете да се насладите, докато превозното средство се изпитва на дино, е божествен.

Същата рецепта е използвана и за JackHammer на Roush, който може да се похвали със 710 к.с., въпреки че струва $ 14 765, а вече разгледаният тунинг кит е само $ 7,699,99.

Roush прави някои доста впечатляващи тунинг проекти, но компанията твърди, че новият им пакет е най-високо оцененият от фаза 1, който някога е бил създаван.

Така че, ако си мислите, че Dodge Challenger Hellcat със 707 к.с. е изгодна сделка под $ 70 000, тогава Mustang, с докосване от Roush на обща стойност от $43,000 е направо пладнешки обир.