Mugen Type R RC20GT е само за истински ентусиасти

RC20GT

Когато новият Civic Type R стартира през 2017 г., някои аплодираха Honda за смелостта да направят толкова радикален дизайн, докато на други той определено не се хареса.

В сравнение с това, което Mugen предлага за Civic Type R, стандартният бодикит изглежда наистина скромен.На Токийския автомобилен салон през 2018 Mugen представи RC20GT Type R Concept, който включваше по-динамична визия и спортен интериор.

Година по-късно Mugen усъвършенства RC20GT, представяйки го за предпроизводствен модел. Бодикитът изглежда идентичен с модела от 2018 година. Въпреки това, Mugen казва, че го е подобрил, за да увеличи аеродинамичните характеристики. Тунерът говори и за повишаване на мощността и подобрение на охлаждането, но не дава никакви спецификации.

Mugen описва модела RC20GT като „най-добрия Type R“ и едва ли можем да го оспорим. Очаквайте скоро производствената версия на японския пазар.

В допълнение към RC20GT, шандът на Mugen на автомобилния салон в Токио включва и прототипа Mugen Civic Type R. Той изглежда по-малко агресиевен и включва стандартната Civic Type R решетка вместо Audi-подобната на RC20GT.