Mitsubishi Lancer Edition R е неофициалното Evo XI

Lancer Evo

С края на Evolution, Mitsubishi каза на феновете на рали автомобилите и модела като цяло да се насочат към друга марка.

Разбира се, компанията обеща да върне Evo като кросоувър, което е толкова далеч от представите ни за Evo. Представете си свалена версия на концепцията е-Evolution на ток и това е най-близкото, което ще получим.

Добрата новина е, че ако нямате нищо против друг да ви създаде Lancer Evolution, може би се заинтересовате от този доста привлекателен Evo XI бодикит, създаден от полската компания Dytko Sport.

Специализирана в части и компоненти за рали автомобилите Lancer Evo, фирмата решава да изгради наследник на Evo X. Работейки с дъщерното дружество Proto Cars, базирано в Обединеното кралство, Dytko Sport създава бодикит, който отговаря на изискванията и включва езика за дизайн на динамичното Mitsubishi.

Той се вписва добре в Lancer Evo X и може да стане официален производствен комплект. И въпреки че отдолу се намира Evo X, който не е лош автомобил, той следва много внимателно новия дизайн на Mitsubishi.

Разбира се, Lancer Edition R на Dytko Sport (това е официалното име) може да поизглади малко ръбовете. Но работата очевидно заслужава похвала. Автомобилът разполага с нов капак, уникални брони, въздухозаборник на тавана, широки калници, масивно задно крило и дифузор.

Предният край е по-добре изпълнен от задния, като се отличава с предни светлини, подобни на Jaguar XE. Не разполагаме с никакви снимки на интериора, но моделът изглежда готов за рали с пълен ролкейдж, спортни предни седалки и липса на заднии. Все още няма информация за подобренията в производителността, но 2.0-литровият турбо мотор трябва да предложи поне 280 к.с. и да достига 367 к.с., в зависимост от спецификациите на колата донор.