Gallant

Mitsubishi, както и много от конкурентите й, се отказва напълно от леките автомобили, като се фокусираха почти изцяло върху кросоувърите. Всъщност само бюджетния Mirage остава единствената „конвенционална“ кола на американския пазар, който се състои от кросоувъри като Outlander, Outlander Sport и Eclipse Cross. Но какво ще стане, ако отново се насочи към седаните?

Какво ще стане, ако марката съживи Galant? Моделът може би би изглеждал нещо подобно. Новоизгряващият дизайнер Енох Габриел Гонсалес споделя тези рендери за Mitsubishi Galant 2020, адаптирайки се към най-новите дизайнерски тенденции на японския автомобилен производител, приобщаващи традиционната форма на седана с четири врати.

В края на краищата, Gallant беше опората на гамата на Mitsubishi от 1969 г. до 2012 г., като се разви от компактен седан до средно голям семеен автомобил в девет поколения. Mitsu продаде близо 100 000 от тях през 2002 г., но до 2009 г. годишните продажби на Galant в САЩ са намалели до по-малко от 12 000 … и никога не се възстановиха. Нищо чудно, че марката го извади само няколко години по-късно.

Същото е и с останалите седани. И това не изглежда да се промени в близко бъдеще. Сега кросоувърите заместват конвенционалните автомобили, като същевременно предлагат по-голямо пространство, способности и представяне – на повечето клиенти това сякаш им харесва.

Но ако тенденцията се промени през следващите няколко години, Mitsubishi и новите му съюзници Renault и Nissan биха съживили Gallant. А новият седан вероятно ще изглежда доста подобно на този тук.