Mitsubishi E-Evolution Concept показа плът в САЩ

e-Evolution

Mitsubishi се фокусира, както повечето производители, в своите кросоувър SUV-ове. Но тя не е забравила най-вълнуващите имена на моделите в историята си. Просто ги прилага към кросоувъри в момента. Подобно на Eclipse (Cross), сега това се случва и с  e-Evolution.

Автомобилът първо бе показан чрез концепцията e-Evolution на автомобилното изложение в Токио миналата година и в Женева по-рано тази година. Сега концептът стъпи и на американска земя.

Заемането на (поне част от) името на легендарното рали чудовище Lancer Evolution, e-Evolution, не блести със спортни характеристики. Това е висок купе кросоувър с нисък покрив. Неговите остри ъгли, ниски надвеси и разчупен купол (с врати, които не се различават от тези на Mazda RX-8) заедно с кокпита му придават доста футуристичен вид. Широкият дисплей над таблото зад малкия U- волан, който изглежда взет от изтребител, спортните седалки и двата масивни стъклени панела допринасят за откачения му вид.

Това, което наистина отличава концепта от Lancer Evo, освен разбира се формата му, е изцяло електрическото задвижване. Един електромотор отговаря за предните колела и още два за задния мост. Те осигуряват задвижване на четирите колела чрез електронно пренасоване на въртящия момент.

Това е доста висока технология, която показва пътя, по който Mitsubishi възнамерява да поеме като производител на кросоувъри и електрически автомобили, но със значителен rally опит зад него. Дали компанията ще произвежда (под някаква форма) или не модела, концептът e-Evolution показва, че тя не е забравила своето славно минало и комбинира нови технологии под ново ръководство.