Mitsubishi приключи със спортните модели

Mitsubishi

Mitsubishi загуби вдъхновяващия си облик, след като вече не предлага нито един спортен модел. Това е така, защото японският производител тотално промени концепцията си и се насочи изцяло към SUV-ове.

Говорейки пред Car Throttle на автомобилното изложение в Женева, директорът на Mitsubishi UK Роб Линдли заяви, че високите автомобили вече са техен приоритет.

„Фокусът на Mitsubishi сега е SUV-ове, кросоувъри, задвижване на четирите колела, както и технологии за алтернативни горива.
Mitsubishi премина през различни брандови позиции, независимо дали става дума за превозни средства като Spacestar или за спортни автомобили.“
заяви Линдли.

Mitsubishi

Mitsubishi се отдалечава от японските си конкуренти, които бавно преоткриват спортните автомобили. Трите ромба продължават да отстояват позицията си спрямо SUV-овете, твърдейки че те са бъдещето. Това означава, че ентусиастите не бива да се надяват на нови спортни автомобили, които виждаме напоследък от Toyota и Honda.

„Като бизнес, който продава 1,2 милиона автомобила по целия свят, в глобален смисъл, това не е голям бизнес. Ако се опитате да влезете във всички сегменти на пазара и да следвате тенденциите, като спортните автомобили, би било трудно да бъдете икономически жизнеспособни ”, обясни Линдли.

Вместо спортни автомобили, производителят вече използва имена като Eclipse за кросоувърите си. Освен това, за ужас на феновете, се смята, че напълно електрически SUV ще носи името Evolution.

Mitsubishi