MINI JCW GP ще изисква голямо уважение от конкуренцията

JCW

MINI обяви премиерата на John Cooper Works (JCW) GP на тазгодишното изложение в Лос Анжелис. Субкомпактният хечбек ще пристигне в шоурумите в средата на 2020 г. и никак няма да е евтин.

Най-мощният уличен легален автомобил на компанията, който има 2,0-литров, TwinPower Turbo 4-цилиндров агрегат, ще произвежда 302 конски сили. По този начин, по отношение на производителността, той ще седи в самостоятелна лига, тъй като подобните по размер Volkswagen Polo GTI, Renault Clio RS, Ford Fiesta ST и други хот хечбеци в супермини класа имат около 100 к.с. по-малко.

Прототипите, заловени досега разполагат с автоматична кутия, но все още не знаем дали колата ще се предлага и с 6-степенна ръчна трансмисия.

JCW

Ограничен до 3000 бройки в световен мащаб, JCW GP разполага със специално настроено шаси, с ново окачване, по-остро управление и по-големи спирачки от Cooper S. Освен това, той може да се похвали и с няколко аеродинамични подобрения, с преработени предни и задни брони, калници и огромно задно крило с надпис GP. Отзад ще се изненадаме приятно от централно монтирани двойни накрайници на изпускателната система и големи колела с подходящи за модела гуми.

Вътре, горещото MINI също ще крещи спорт. Ще намерим предни спортни седалки, вероятно много нови опции за тапицерията, контрастни шевове и много означения с гръмкото му име. Шпионските снимки също разкриха, че нов екран ще заменя типичния обортомер.

Новият JCW GP ще отбележи световната си премиера на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2019 г. по-късно този месец.