MINI ще властва в сегмента с JCW GP

JCW GP

MINI ще запомни автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2019 г., след като там дебютира върховия John Cooper Works (JCW), най-бързата улична кола на марката досега и най-мощната в субкомпактния хечбек клас.

Предлагайки 301 конски сили и 450 Nm въртящ момент от 2,0-литровия TwinPower Turbo агрегат, моделът буквално е способен да ви нарани. Времето до 100 км/ч. отнема 5,2 секунди, а максималната скорост е 265 км/ч. Всичко това се изпраща към предните колела чрез 8-степенна трансмисия Steptronic с интегрирана блокировка на диференциала.

Агресивните детайли по бодикита допринасят за драматичното присъствие на автомобила и включват карбонови калници, които се простират до предната и задната брони, както и огромно крило, монтирано на покрива, обновен дифузьор с централно монтирани изпускателни тръби. Ще срещнете GP емблемата на решетката и задната врата, а червените акценти и 18-инчовите лети джанти в гуми 225/35 Hankook завършват този малък хулиган. Освен това номерът „2020“, на предния калник е индивидуален за всеки автомобил, тъй като символизира производствения номер и е приложен с помощта на новоразработен процес по прехвърляне на боя.

JCW GP е строго двуместен, тъй като MINI счита за ненужна задната седалка, за да направи място за ролбар. Отпред виждаме дълбоки спортни седалки с контрастен шев и GP-означение. Червените предпазни колани, още едно специално лого ‘GPXXXX’, поставено на таблото от страната на пътника и маркерът на волана крещят спорт и нищо друго. Селекторът на предавките също може да се похвали с червени акценти. Списъкът с оборудване е щедър и включва система за инфоразвлечение, цифрови дисплеи и двузонов климатик, наред с обичайното амбиентно осветление и тапицерия.

Производството е ограничено до 3000 бройки за целия свят и всички те ще бъдат събрани в завода на компанията в Оксфорд, Великобритания. Първите бройки ще бъдат доставени през март 2020 г. Цената започва от 45 750 долара, или едва 50 долара по-малко от BMW M240i Coupe, което идва с 335 к.с. от 3,0-литров, редови шестак. Но не се предлага в 300 броя.