MINI разкри двата си най-мощни модела досега

MINI

Наведнъж, MINI представи 2020 John Cooper Works Clubman и Countryman.

Моделите разполагат с доста обновления, но най-голямата разлика е под капака. Там намираме „изцяло преработен“ 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 302 к.с. и 450 Nm въртящ момент. Това е увеличение от 74 к.с. и 100 Nm.

Благодарение на значителното увеличаване на мощността, John Cooper Works Clubman може да стигне 100 км/ч. за 4,9 секунди – подобрение от 1,4 секунди. Максималната скорост пък е ограничена на 250 км/ч.

По подобен начин, John Cooper Works Countryman може да достигне до 100 км/ч. за 5,1 секунди и отново 250 км/ч. е максималната скорост.

MINI

Двигателят е свързан с нова 8-степенна Steptronic спортна трансмисия, която обещава по-добра смяна на предавките и звучене. Кутията също има вграден механичен диференциал. Той прехвърля въртящия момент от едното на другото колело в случай на буксуване.

Говорейки за сцепление, и двата модела се предлагат със система за задвижване на всички колела. Тя обикновено изпраща мощността към предните колела, но може да разпредели въртящия момент към задните, в рамките на част от секундата, в случай на приплъзване.

Другите актуализации включват преработено окачване, нова спортна изпускателна система и по-добри спирачки. Вече имаме 4-бутални задни апарати и 330 мм дискове.

Промените в дизайна са сравнително малко, но JCW Clubman има ревизирана решетка, нови фарове и модифицирана задна броня, за да побере по-голямата изпускателна система.