Mini пикап не е поредната гавра, а истински производствен модел

Mini пикап

Mini пикап придобива широка популярност през годините. Ако не ви се налага да носите тежки или обемисти товари, това е идеалното превозно средство за целта. В крайна сметка британският автомобилен производител успява да произведе 58,179 единици.

От техническа гледна точка това е „купе-товарен автомобил“ с дължина 3,4 м. Той е построен върху по-дългата платформа Mini Van и, както можете да видите, е с отворен товарен отсег. Неговото тегло? То е по-малко от 680 кг с пълен резервоар.

Изминали сме дълъг път от времето, когато някой би си помислил, че това е практично решение. През 2019 г. автомобилът е повече колекционерски. Нещо, което държите в гаража си и от време на време излизате, за да покажете на приятелите си.

Този модел, който виждате тук, е сниман във Франкфурт наскоро. Изображението е публикувано в Reddit Awesome Car Mods – въпреки че това не е мод, а заводска кола с всички фабрични елементи по нея.

Макар да нямаме изображения на интериора, можем да ви кажем, че тези автомобили обикновено са били лишени от удобства, тъй като са били предназначени да „се харесат предимно на търговците“.

Как би изглеждал Mini пикап днес? Не трябва да търсим много, защото през 2014 г. автомобилният производител показа концепцията Paceman Adventure, базирана на Cooper S Paceman. Досега моделът не успя да достигне производство и изгледите за обръщане на тенденцията са илюзорни.