Mercedes R63 AMG е бърз, но забравен ван

R63

Независимо от липсата на успех с продажбите, Mercedes R-Class има доста дълъг живот. Той съществуваше между 2005 и 2013 г., а след това компанията се съсредоточи върху своите SUV-модели.

AMG версията беше, разбира се, най-бързата R-Class, строена някога, задвижвана от 6.2-литров V8 двигател, произвеждащ 510 к.с. и 630 Nm въртящ момент, насочен към четирите колела през 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Въпреки че тежи над 2.3 тона, R63 AMG може да се изстреля до 100 км/ч. за по-малко от 5 секунди, което го прави почти толкова бърз, колкото и някои суперавтомобили от средата до края на миналото десетилетие. Това беше абсурдно бърза версия на кола, която не се харесваше на много хора, въпреки огромното пространство и практичност.

Един модел от 2007 г. бе продаден на търг от Bring a Trailer и се отличава с Pale Blue интериор, сив кожен салон, 20-инчови сребърни AMG петлъчеви джанти и 207 000 км.

Определено се виждат следи от дълга употреба, но моделът изглежда доста добре, особено отвътре с комбинацията от кожа и алкантара акценти и дървени елементи. Опциите включват двоен шибедах, парктроник, системата за инфоразвлечение COMAND, климатик, круиз контрол, KeylessGo и още доста.

Според обявата, този R63 е бил пребоядисан, поради което изглежда толкова нов. Въпреки това отдолу си личи, че това е 11-годишен автомобил. Цената му е 25 000 долара, което е разумно за мощността, с която разполага. Така че ако искате луксозен бърз миниван, R63 е за вас.