Mercedes GLE Coupe Inferno 4×4*2 по стъпките на G-Class

Безспорно офроуд машината на Mercedes е G-Class. Въпреки това, ще ви разкажем, не за поредната модификация на кубчето, а за едно GLE Coupe. Точно така! Наглед паркетно SUV-че, то е превърнато от TopCar в нещо, добре… нека кажем просто „различно“.

Модифицираното GLE Coupe е наречено Inferno 4×4*2, тъй като Inferno 4×4 преди това е ползвано за друго GLE Coupe.

И така, нека видим какво е специалното в модела. Със сигурност забелязвате затъмнените брони, премахнатата решетка, предната лебедка, новите странични прагове, задната стойка на резервното колело, багажникът на покрива с осветление и големите гуми за офроуд.

Все още не знаем, дали интериорът е приел преобразяване и опростяване, защото според публикацията в социалните медии проектът е още в процес. Затова смятаме, че ще бъдат направени някои промени, макар че не можем да предположим какви точно.

По всяка вероятност, това е AMG версията на GLE Coupe, която използва „стария” 5.5-литров, twin-turbo V8 на Merc, който предлага 550 к.с. и 700 Nm въртящ момент в стандартния модел и 576 к.с. и 760 Nm в S. В двата случая, агрегатът е свързан със 7-степенна автоматична трансмисия. Най-пъргавият вариант достига 100 км/ч. за 4.2 секунди (4.3 секунди за по-слабата версия), а максималната скорост може да се вдигне от 250 км/ч. до 280 км/ч.с допълнителния AMG Driver’s пакет.