G63

Mercedes-AMG G63 6×6 е ненормален офроудър, който предлага много екстри и луксозни функции. Макар че е трудно да си представим, че нещо може да спре подобно превозно средство, един собственик е разбрал, че снегът може.

В пост на Instagram, Gregb.23 разкри, че е успял да затъне със своя G63 6×6, докато е играл с него в снега в околностите на Cortina d’Ampezzo, Италия.

Клипът не показва моментът на затъване, но по-ранно видео разкрива, че шофьорът кара сравнително предпазливо, а G-Class няма трудности с преспите, достигащи предния капак.

Това няма значение, тъй като огромният SUV в крайна сметка бе хванат в снега, достигайки до върха на 37-инчовите гуми. Притекъл се на помощ снегорин изважда G63 6×6 от зимния капан, но верижната машина изпита трудности при задачата.

Gregb.23 успява да освободи шестколесния звяр, публикувайки последващ клип: „Обратно в дивото! #GreenPanzer се учи да работи в снега в #Cortina.“

В този случай G63 6×6 може да и да си е намерил майстора, но моделът разполага с офроуд оси, пет диференциала и 460 мм клиренс от пътя. Системата за контрол на налягането в гумите надува гумите от 0,5 bar до 1,8 bar само за 20 секунди в зависимост от условията.

https://www.instagram.com/p/BdaoIXhlxLO/

https://www.instagram.com/p/BdQHVZTFOdM/