mercedes cla

Mercedes-Benz работи върху обновяването на CLA и заедно с излизащия модел е предвиден такъв във вариант Shooting Brake или както го наричат за по-лесно – спортно комби.

Прототипът на преработения CLA Shooting Brake е забелязан да обикаля маскиран с камуфлаж, разкривайки съвсем леко елегантната форма, която дизайнерите на Mercedes планират.

Лицето на новия CLA издава характерните линии станали известни с последния CLS. Ще забележите и че по-спортната решетка  Panamericana отхвърля всички опити камуфлажа да успее да закрие носа на тестовия модел.

Обстановката вътре в кабината не е много по-различна с тази която ви описахме след тест драйв-а на новата A-класа. Имате на разположение голям цифров инструментален клъстер с огромен инфоразвлекателен екран. Последният може да се контролира чрез докосване или от пада на средната конзола, но при CLS водачът ще може да използва естествената реч, за да контролира много от функциите на автомобила.

CLA лежи върху актуализирана версия на платформата MFA (Modular Front-Drive Architecture), използвана от Mercedes за настоящите си компактни детайли с предно предаване. Посочената като MFA2, актуализирана платформа води до икономии на тегло и има капацитет да поеме варианти за алтернативни задвижвания.