Mercedes CLA 2020 и Shooting Brake версията му се очакват скоро

CLA

Mercedes-Benz CLA 2020 започна да сваля камуфлажа, тъй като официалната дата за разкриване на автомобила приближава бързо.

Според Autocar, CLA може да дебютира още през януари и се очаква да се появи официално в Лас Вегас на изложението Consumer Electronics Show (CES).

Купето с четири врати ще се продава като алтернатива на A-Class Sedan. По този начин ще запази силуета с нисък таван, който би трябвало да изглежда по-спортен от другия компактен салон на Merc.

Противно на предишните доклади, Shooting Brake ще продължи живота си във второто поколение на модела. Това беше потвърдено от немския производител преди около месец, в официалната им пътна карта, която ни даде поглед върху предстоящите модели.

Елегантното комби ще дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. през март, според британската публикация. Тя ще споделя двигателите с купето с четири врати, което на свой ред ще заеме някои от новото A-Class семейство.

Очаквайте обичайните бензинови и дизелови агрегати, както и модели за задвижване на всички колела. В горния край на спектъра ще се появи CLA 35 и CLA 45, първият с 306 к.с., а последният с повече от 400 к.с.