Mercedes Brabus 1000 SEL: когато 500 не е достатъчно

  1000 SEL

  Няма много създадени Mercedes 1000 SEL, какво ли остава пък някой да се продава.

  Като истинско дете на 80-те години, Mercedes 1000 SEL е дело на тунинг компаниите, които предлагат на собствениците на 500SEL и 560SEL шанса да обновят своите автомобили до нива на лукс, подобни в Rolls Royce. Дали окончателният резултат е два пъти по-добър, за да оправдае новото обозначение, е спорно, но не можете да пренебрегнете чара (или суетата), която идва с него.

  Този доста тъмен екземпляр се появява през 1985 г. и се основава на W126 500SEL. Автомобилът е закупен нов в Европа и веднага среща Brabus, за да получи своите 1000 SEL подобрения, които в този случай и за разлика от някои от най-екстремните версии включват само естетически модификации.

  Екстериорът има по-агресивни предни и задни Euro-spec брони със съответстващите им прагове, 16-инчови BBS черни джанти с полирани бордове и затъмнена предна решетка и емблеми.

  Прозорците, разбира се, също са затъмнени, а интериорът е облечен в черна кожа. В основата на модификациите тук стои коректно подбран от ерата си волан, заедно с километраж от Brabus, който отчита до 200 мили/ч (фабричните модели показват 160 мили/ч).

  Мощността идва от 5.0-литровия M117 V8 двигател на Mercedes, който е съчетан с 4-степенна автоматична трансмисия. Продавачът не споменава никакви подобрения по задвижващия механизъм, който произвежда 227 к.с. и въртящ момент от 408 Nm, когато е бил нов.

  Това е една истинска капсула на времето, показваща стила и технологиите отпреди 30-тина години. Тогава, когато Mercedes-ите изглеждаха наистина мутренски.