Mercedes-Benz Vision Urbanetic е решението за модерния град

Vision Urbanetic

Mercedes-Benz Vans разкри нова мобилна концепция, която размива линията между леките автомобили и бусовете.

Vision Urbanetic е автономна, изцяло електрическа платформа за управление, която може да побере или товарен модул за транспортиране на стоки, или модул за транспортиране на хора.

Както се посочва в прессъобщението, Vision Urbanetic „елиминира разделението между движението на хора и товарния транспорт“. Mercedes-Benz Vans твърди, че концепцията може да задоволи нуждите на градовете, бизнеса, жителите и пътуващите.

В резултат на това тя може да транспортира повече хора и стоки с по-малко превозни средства, като по този начин допринася за намаляване на потоците на трафика, облекчаване на инфраструктурата на град и подобряване качеството на градския живот.

Въз основа на самостоятелното управление, електрически задвижвано шаси, съвместими различни купета, Vision Urbanetic има двойна индивидуалност. Това е едновременно превозно средство, което може да побере до 12 пътници или товарна кола, която може да превозва до 10 EPAL палета.

Това е забележително, като се има предвид, че общата дължина на автомобила е 5,14 метра, а товарният модул има товарно пространство с дължина 3,7 метра. Той също така има 10 кубически метра обем и променлив товарен под. Липсата на кабина за водача допринася и за увеличаването на обема на пътническото и товарно помещение.

Автономната платформа за управление може да сменя модулите както автоматично, така и ръчно, като автоматизираният процес отнема няколко минути. И тъй като шасито включва всички функции на задвижване, то може да стигне самостоятелно навсякъде.

И накрая, Vision Urbanetic включва ИТ инфраструктура, която анализира търсенето и предлагането на определена област в реално време. Благодарение на мрежовата работа и интелигентния контрол, системата може да се учи и от настоящите нужди. Следователно тя е „способна да предвиди и да реагира на бъдещите нужди“.

Например тя може да идентифицира тълпа от хора, събиращи се в определена област, и да изпрати превозни средства там, за да задоволи повишеното търсене.