Mercedes-Benz SLE Shooting Brake разкрива бъдещето на SL семейството

SLE

Продажбите на Mercedes-Benz SL непрекъснато намаляват от известно време, принуждавайки германския производител драстично да промени концепцията за  седмото му поколение.

Според най-новата информация, Mercedes-Benz възнамерява да преоткрие SL и да го пусне като модел, фокусиран към представянето, подобно на AMG GT. За да постигне това, AMG ще бъде силно ангажиран в разработването му. Също така ще се използва същата модулна спортна архитектура (MSA) като при новото поколение AMG GT.

Ами ако Mercedes реши да насочи новия SL в съвсем друга посока? Дизайнерът Емре Хусмен предлага различен поглед как може да изглежда радикално промененият SL.

Преименуван като SLE, той разполага с електрическо задвижване и концепцията е променена драстично от роудстър в Shooting Brake. Електрическият задвижващ механизъм ще бъде значително отклонение, но същото можем да кажем и за формата му, която ще е по-практична и просторна.

Трябва да признаем, че дизайнът на хипотетичния SLE изглежда много добър. Отпред, електрическият двигател позволява традиционната решетка да бъде заменена от голям цифров дисплей, който може да бъде конфигуриран да показва множество различни неща.

Единственото сходство между SLE и сегашния SL е удълженият капак. Концепцията се отличава с елегантна и агресивна линия на покрива, която може да не предлага много място за главите на пътниците, но със сигурност изглежда зашеметяващо. Отзад виждаме LED задни светлини, тесен прозорец и незнайно защо ауспуси.