Mercedes-Benz SL 500 Grand Edition набляга на лукса

SL

Mercedes-Benz SL бавно залязва и се насочва към своя край, и за да го отпразнува, немският производител представи SL 500 Grand Edition на автомобилното изложение в Женева.

Mercedes SL Grand Edition се предлага като SL 400 и SL 500. Промените в автомобилите не са големи, но помагат да се гарантира, че Grand Edition се откроява от по-малките варианти на модела.

Mercedes-Benz предлага SL 400 Grand Edition и SL 500 Grand Edition в Designo Diamond White, различни тонове на сивото и Obsidian Black. Доста от компонентите по екстериора, включително предната броня и страничните прагове, са завършени в гланциран хром или матирано сребро.

Показаният екземпляр е относително невзрачен откъм екстериор, но наличието на 19-инчови предни и 20-инчови задни AMG джанти с 10 спици привлича със сигурност вниманието. Интериорът, обаче, е този, който трябва да се откроява най-съществено.

SL

Облечен в Designo Tundra Brown Pearl кожа, включително по седалките и волана, интериорът на роудстъра изглежда невероятно уютен. Освен това черната Nappa кожа по различни зони на захващане и Mercedes-Benz Airscarf системата за отопление на врата допълват лукса. Кабината е едновременно спортна и елегантна и със сигурност е подходяща за SL вариант, който се намира точно под SL 63 AMG.

Задвижването на Mercedes SL 500 Grand Edition се поверява на 4,6-литров V8 с 455 к.с. и въртящ момент от 700 Nm. SL 400 Grand Edition притежава 3,0-литров 6-цилиндров двигател с мощност от 367 к.с. и 500 Nm въртящ момент.