Mercedes-Benz Nostalgia е невероятен концепт от бъдещето

Nostalgia

Автомобилната индустрия е в най-значимия си период на промяна след изобретяването на автомобила.

С електрическата, хибридната и водородната технология на задвижване, автомобилът на бъдещето обещава да бъде ултра-ефективен, като се управлява самостоятелно и почти ще елиминира злополуките. Тази концепция на Mercedes-Benz, наречена „Nostalgia“, предлага поглед към това как може да изглежда такъв автомобил на германския производител.

Представеният автомобил идва от дизайнера Sehoon Hans Kim, който се вдъхновява от последните концепции на Mercedes-Benz, като същевременно използва и бъдещите технологии.

Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание е, че тя изглежда като всеки друг модел на концерна. Виждаме един ред светодиоди, които съставляват фаровете и задните светлини. Освен това, дизайнът на екстериора изглежда сякаш може да разреже въздуха, като никой друг седан досега.

Изглежда, че вдъхновението е взето от концепта Mercedes IAA от преди няколко години. Това превозно средство, подобно на Nostalgia, има специален заден край, който се простира назад, за да подобри аеродинамиката, като спомага за повишаване на максималната скорост и ефективността. Nostalgia съчетава това с аеродинамични перки на арките на задните колела, удължен багажник и малък заден прозорец, разделен на две с перка, която ни напомня за задната част на Bugatti Chiron.

Макар да е много вероятно, че никога няма да видим такъвMercedes, който да прилича на този концепт, има някакъв шанс някои елементи, като например удължаването на задницата, да намерят своето място в масовите автомобили през следващите десетилетия.