Mercedes-Benz Icon E Concept смесва класиката с настоящето

Icon E

Mercedes-Benz W115 е един от най-емблематичните модели на автомобилния производител и благодарение на дизайнера Дейвид Обендорфер, той е пресъздаден като съвременна концепция. Запознайте се с Icon E Concept.

Концептът Icon E и се основава на настоящата E-Class. Въпреки познатите основи на автомобила, той използва интериорен и екстериорен дизайн драстично различен от всеки друг Mercedes.

При проектирането на Icon E някои от най-разпознаваемите елементи на W115 са осъвременени и представени по необичаен начин. Виждаме голяма хромирана решетка и вертикални фарове, подобни на тези в W115, но с по-квадратна и агресивна форма. Джантите в цвета на купето и хромираните елементи допълват ретро излъчването.

Icon E

Задната част на автомобила също изглежда доста подобна на W115, но отново е вкарана в 21-ви век с някои значителни промени. Icon E може да е доста по-различен от сегашната E-Class или друг съвременен Mercedes, но показва, че емблематичният дизайн на W115 се вписва доста добре с тази нова интерпретация.

В интериора виждаме същото оформление с два екрана като в действителната E-Class. Направени са промени в дизайна на кабината, за да изглежда малко по-опростена, а също така е добавен и ретро волан.

Нужна е много смелост и богато въображение, за да достигне E-Class такова развитие. Едва ли някой би се наел да създаде автомобила, но все пак това е добър опит, показващ как би изглеждал иконичният автомобил днес.