Mercedes-Benz CLA се превръща в мини CLS

CLA

Австралийски източник даде информация за изцяло новия CLA на Mercedes-Benz, като ни дава по-ранен поглед върху новото компактно купе с четири врати.

Планиран да бъде официално разкрит по-късно на CES, второто поколение CLA еволюира. Дизайнерите на Mercedes решават да не променят рецептата, която работи добре, така че те се фокусират върху подобряването на външния вид и интериора.

Отвън автомобилът изглежда по-елегантен благодарение на удължения силует (CLA 2020 е по-дълъг и разполага с разтегнато междуосие), както и по-острите LED фарове и задни светлини, които изглеждат като мини версии на CLS. Моделът е с 48 мм по-дълъг, 53 мм по-широк и 2 мм по-нисък от предишния модел, според австралийския сайт Redline.

По-големият размер облагодетелства пътниците отзад, като предлага повече място за крака, раменете и лактите. Стилистично, интериорът е огромна крачка напред, тъй като CLA е идентичен с новата A-Class, добавяйки новата MBUX система за инфоразвлечение.

Компактното купе е по-умно за шофиране, благодарение на новите функции за подпомагане на водача, които включват аварийно спиране, помощ за поддържане на лентата и адаптивен круиз контрол.

Автомобилът, който ще бъде показан на CES, е CLA 250, който се задвижва от 2.0-литров 4-цилиндров турбо мотор с 221 к.с. и 349 Nm въртящ момент. Ще видим още куп двигатели, когато моделът влезе в продажба по-късно тази година.

Агрегатите ще се предлагат с ръчни и автоматични трансмисии, в конфигурация с предно и задвижване на всички колела.