Mercedes-Benz CLA сваля част от камуфлажа

CLA

Mercedes-Benz е по-напред в разработването на изцяло новия CLA от второ поколение.

Този прототип на компактното купе с четири врати е забелязан по улиците на Германия и за разлика от предишните, той е без пластмасовото покритие, използвано досега и можем да видим по-добре дизайна му.

От това, което можем да видим изпод виниловия камуфлаж е, че той приема преница, подобна на А-Class, заедно със скосената покривна линия, характерна за CLA. Задните светлини остават скрити, но изглежда, че те се различават от тези, които се намират в настоящия модел.

Интериорът за жалост не се вижда. Все пак, той ще бъде обновен в сравнение с настоящия модел, особено с добавянето на двата дисплея които дебютират в новата A-Class. Навсякъде очакваме ревизирани вентилационни отвори, волан с три спици, по-висококачествени материали и нови тапицерии.

CLA

Задвижването на предстоящото CLA ще бъде поверено на бензинови и дизелови двигатели, споделени с A-Class. Комбинацията може да включва нов 1,33-литров турбо мотор със 163 к.с. и 250 Nm, както и 2.0-литров агрегат, която произвежда 224 к.с. и въртящ момент от 350 Nm.

Следват AMG CLA 35 с 300 к.с., произведени от турбо 2.0-литров 4-цилиндров двигател. То моделът ще бъде очаквано AMG CLA 45, с повече от 400 к.с.