Mercedes-Benz A-Class Sedan ще се появи тази година

A-Class

Новият Mercedes-Benz A-Class Sedan е почти готов и очакваме да го видим на някое автомобилно изложение през следващите месеци.

След публичния си дебют, конкурентът на BMW 1-Series Sedan и Audi A3 Sedan ще пристигне при дилърите на избрани пазари през август, според Autocar, и ще бъде следван през 2019 г. от по-елегантния CLA.

Представен като Concept A Sedan през 2016 г., компактният четиривратов модел е маскиран, както видяхме през последните няколко месеца. В последния видеоклип на Walkoart, той показва прототип на колата по пътната мрежа в Германия.

Mercedes-Benz A-Class Sedan 2019 г. ще бъде наличен с множество двигатели, точно като неговия хечбек-брат и други модели. Списъкът включва няколко 1,2-литрови и 1,4-литрови бензинови агрегата, заедно с 1,3-литров мотор, разработен от Renault-Daimler.

Що се отнася до дизела, A-Class с пет врати вероятно ще използва 1.5-литровия dCi, отново от Renault, но седанът ще получи само 2.0-литрови 4-цилиндрови агрегати.

Задвижващите единици може да включват и модел с 48V PHEV система, съчетавайки 1.4-литров двигател с 9-степенна автоматична скоростна кутия и пробег от 50 километра с нулеви емисии.

Мерцедес-AMG ще пусне в определен момент вариант AMG A45 Sedan, който ще спори с Audi RS3 с четири врати, използвайки същия 2.0-литров турбо двигател от следващото поколение A45.