Mercedes-Benz A-Class е причината за BMW 1-Series с предно предаване

1-Series

Има много фенове на BMW, които се надяват 1-Series да остане със задно предаване. Смяната на задвижването предизвиква раздразнение, но не е трудно да разберем BMW, особено когато виждаме автомобили като новия Mercedes-Benz A-Class 2019.

Всичко сякаш започна с Audi A3. Това ме е първият компактен луксозен седан, който се произведа, но стана изключително популярен. Спортният му външен вид, висококачественият интериор и атрактивната цена го направиха незабавен хит и BMW, така и Mercedes-Benz погледнаха в тази посока.Хората в Щутгарт ревизираха своя CLA-Class и го нарекоха A-Class.

Новият Mercedes-Benz A-Class е красив, но не е много по-различен от CLA, който заменя. Малкият седан идва с изненадващо атрактивен интериор и доста фантастични технологии. Това е рецептата за привличане на клиенти. И BMW също искат да участват.

Под кожата на новата A-Class получавате преработена версия на архитектурата с предно предаване на Mercedes, някои подобрения по окачването и нови двигатели. Те ще са свързани със 7-степенна автоматична кутия с двоен съединител, която очевидно работи доста добре, което не е изненадващо.

Големият удар на Mercedes-Benz A-Class обаче няма да бъде неговият нов двигател. Вместо това клиентите ще дойдат за интериора и технологията. Вътре в A-Class вие получавате много подобна кабина на тази, която ще намерите в много по-скъпи модели на марката. Два масивни екрана с висока разделителна способност украсяват таблото, три кръгли вентилационни отвора стоят отдолу и волан, който е изваден директно от премиум моделите. Налична е и новата система COMAND и инфоразвлекателната гласова система MBUX.

Всичко това допринася за създаването на кола, която клиентите ще харесат. И когато погледнете колко привлекателна е за клиентите, ще разберете защо BMW иска да мине на предно предаване в своята 1-Series. Това позволява на BMW да направи по-евтин малък автомобил с повече вътрешно пространство и по-ниска цена. Това ще позволи на BMW да напълни кабината с по-скъпа технология. Разбира се, динамиката на шофирането ще пострада малко, но основната клиентела няма да го забележи. Така че, ако ще се сърдите на някой за този ход на BMW, обвинявайте Audi и Mercedes.