Mercedes-AMG S63 Coupe и S63 Convertible 2018

S63

След фейслифта на Mercedes-Benz S-Class, получен по-рано тази година, Daimler вече актуализираха и Mercedes-Benz S-Class Coupe и Cabrio с най-новите технологии и няколко нови двигателя.

Mercedes-Benz вече предлагат четири варианта за двигател на купето и три за кабриолета. Те започват със S450 Coupe, оборудван с 3.0 литров V6, който произвежда 367 к.с. и 500 Nm въртящ момент. За разлика от лимузината. купето все още предлага V6, а не новият 6-цилиндров редови, който е в лимузината S450. S500 / S550 се нарича S560 и се предлага като купе и кабриолет с нов 4.0-литров V8 biturbo двигател, който произвежда 469 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Спринтът от 0-100 км/ч. отнема само 4.6 секунди, а S560 е ограничен до 250 км / ч.

Новите Mercedes-AMG S63 купе и кабриолет идват с познатия 4.0-литров Twin Turbo V8 от AMG, който заменя стария 5.5-литров двигател. В AMG версията той произвежда 612 к.с. и въртящ момент от 900 Nm. Спринтът от 0-100 км/ч. отнема едва 3,5 секунди. Новото е 9-степенна скоростна кутия MCT AMG Speedshift с мокър съединител.

S63

Топ моделът S65 AMG купе / кабриолет все още се предлага с масивния 6.0 литров V12 двигател, който произвежда 630 к.с. и въртящ момент от 1000 Nm. Но поради по-голямото си тегло и други характеристики, на двигателя му отнема с 0,6 секунди повече, за да достигне 100 км/ч. от покой. Като цяло предпочитаме отзивчивостта и баланса на S63 над усещането за ракета на 4 колела в S65.

Заедно с новия двигател и новата скоростна кутия, S63 купе и кабриолет вече се предлагат и с динамичната система за задвижване на четирите колела, която се намира и в Mercedes-Benz E63. Това позволява да се изпрати 100% от мощността към задните колела. Освен това окачването също е променено, което прави S63 купето и кабриолета много по-динамични от преди. Толкова, че разликата е осезаема.

Дизайнът на Mercedes-AMG S63 Coupe и Convertible е подобрен. Те получават нова и по-агресивна предна броня с широки отвори за въздух, нови странични прагове и нов дифузьор. Най-очарователни са новите OLED задни светлини, които се състоят от 66 отделни OLED диода, които като че ли плават зад стъклото.

S63

В интериора новият волан и двойният TFT екран са най-значителните промени. Воланът сега се предлага с два бутона, които функционират като тъчпадове и ви позволяват да контролирате двата екрана, без да двигате ръцете си от него. Инфоразвлекателната система получава най-новата актуализация, подобрявайки  функционалноста и използваемостта. В AMG версията се предлагат повече функции като например таймер за обиколка (което може да е малко прекалено за автомобил като този).

Нова допълнителна опция, която се нарича Energizing Comfort Control, се намира в автомобила. При избор на едно от предварително зададените „настроения“, колата настройва климатика, отоплението на седалките или охлаждането, музиката и осветлението, които да отговарят на настроението. Една доста хубава екстра и със сигурност добре изпълнена.

S63

Последно S63 купе и кабриолет сега предлагат и най-новите спомагателни системи за шофиране. Силно препоръчително е новата система за адаптивен круиз контрол Distronic, която не само може да регулира скоростта в зависимост от ограничението на, но също така намалява преди завой, кръгови и кръстовища. Тя работи много добре и прави дългите пътувания с много трафик много по-удобни.

Като цяло новите Mercedes-AMG S63 Coupe и Convertible предлагат страхотна динамика на шофиране и са значително подобрение спрямо предшествениците си, без да излагат на риск техния комфорт и привлекателно пътуване на дълги разстояния. Те звучат невероятно и изпускателната система осигурява изобилие от гърмежи, когато искате. Единственият недостатък на двете е ограниченото място за сядане в задната част, но това все пак е купе с две врати или кабриолет.