Mercedes-AMG Project One ще се строи във Великобритания

Project One

Mercedes-AMG вероятно ще построи хибрида Project One в Обединеното кралство, за да бъде близо до екипа на Формула 1.

Компанията вече потвърди, че задвижващия F1 механизъм ще бъде построен в базата на състезателния отбор в Бриксуърт. Говорейки пред Autocar на автомобилното изложение в Ню Йорк, шефът на AMG Тобиас Мьорс заяви, че усъвършенстването на двигателя и хибридната система за пътя се оказва трудно.

„Това задвижване е наистина сложно. То е добро, но не достатъчно добро „, призна той.

Малко след автомобилното изложение в Женева Мьорс заяви, че Project One може да подобри рекорда на Nurburgring, който понастоящем се притежава от Porsche 956 и е 6 мин. 11.1 секунди. Най-бързият производствен автомобил, пред който ще се изправи немската компания, е Porsche 911 GT2 RS с 6 мин. 47 сек.

Mercedes все още не е публикувал данни относно Project One, но 1.6-литровият хибриден двигател с турбокомпресор трябва да доставя между 1000 к.с. и 1100 к.с. Очаква се притискателната сила да е около 675 кг, което дава на Project One значително предимство пред повечето пътнически автомобили, които преди това са се състезавали на „Зеления ад“.

Наред с двигателя, разработен от F1 отбора имаме и 8-степенна трансмисия от Xtrac, изпращаща мощност към четирите колела.