Mercedes-AMG Project One звучи като болид от Formula 1

Project One

Mercedes-AMG не споделя много за Project One след премиерата на автомобилното изложение във Франкфурт миналата година. Това се промени днес, когато автомобилната компания пусна снимки на прототип, подложен на тестове.

Ако погледнем снимките, веднага виждаме, че прототипът остава верен на концепта. Съществуват няколко промени, но вероятно са били необходими за по-масово производство.

В едно кратко изявление Mercedes заяви, че през последните няколко месеца работи по Project One доста „интензивно“. В резултат на това те вече са записали стотици часове тестване на модела и неговите различни компоненти.

Говорейки за тях, високотехнологичното задвижване на автомобила е подложено на „най-трудните [виртуални] тестови писти“ в съоръжението Mercedes-AMG High Performance Powertain в Бриксуърт, Англия. Тук също така се изграждат двигателите за Formula 1 през годините.

След успешното завършване на дино тестовете, задвижването е инсталирано в няколко прототипа. Те са подложени на тестове в тайно съоръжение в Англия. Mercedes обаче изпревари шпионските снимки, пускайки свои собствените, като отбелязва, че моделът ще привлече много внимание благодарение на „характерния си F1 звук“.

Mercedes не спомена техническите спецификации, но концептът има хибридно задвижване, което се състои от 1.6-литров V6 турбо двигател и четири електрически мотора. Това позволи на хиперколата със задвижване на всички колела да има повече от 986 к.с.  и електрически обхват от само 25 км. Той може да е смехотворен, но нр в това е смисъла. Колата може да се изстреля от 0 до 200 км/ч. за по-малко от шест секунди и да достигне максимална скорост над 350 км/ч.