Mercedes-AMG GT4 бе засечен преди Женева

Mercedes-AMG viertüriger GT auf Entwicklungsfahrt

Mercedes-AMG потвърди плановете си да представи своя спортен автомобил с четири врати на автомобилното изложение в Женева следващия месец.

Компанията държи подробностите в тайна, но издава три тийзъра на модела и каза, че понастоящем той е „подложен на тестове по целия свят“.

Автомобилът, който е бил наречен GT4, бе представен от миналогодишната концепция Mercedes-AMG GT. Той разполага с агресивна предна броня с решетка Panamericana, която е заобиколена от светлините. Драматичният стил продължава по-нататък, тъй като има полегато предно стъкло и динамична линия на покрива, която отразява CLS. Независимо от сходството на моделите, GT4 има уникален заден край, който се отличава със задни светлини на AMG GT и изпускателна система с четири накрайника.

Дизайнът на колата е скрит под тежък камуфлаж, но главният изпълнителен директор на Mercedes-AMG, Тобиас Мьорс, наскоро каза: „Показвал съм на някои хора завършената кола и те са впечатлени от това колко близо е до шоу автомобила.“ Изпълнителният директор не се страхува за кръстосаното търсене на CLS и GT4, като заяви: „Вече имаме лоялна клиентска база за CLS: тя е перфектна комбинация от стил, спорт и комфорт. С новия ни GT4 задачата е за завладяване на други брандове.“

За да се предотврати припокриването на продукта, Мьорс потвърди, че компанията вече няма да предлага CLS 63. Вместо това ще има по-лек CLS 53, който разполага с хибриден 3.0-литров V6 двигател.

Връщайки се към GT4, моделът се очаква да използва познатия twin turbo V8 двигател с обем от 4.0 литра. Няма информация за специфичните характеристики, но двигателят произвежда 571 к.с. и 750 Nm въртящ момент при E 63 и 612 к.с. и въртящ момент 850 Nm в E 63 S.

Има слухове за хибриден вариант на концепцията, използваща twin turbo 4.0-литров V8 двигател и електрически мотор. Това ще позволи на автомобила да произвежда близо 816 к.с. и да ускори от 0 до 100 км/ч. за по-малко от три секунди.