Mercedes-AMG GT S среща IMSA

Ще ви представим един Mercedes-AMG GT S, който навлиза в много дълбоки води. Това се случва благодарение на тунерите от IMSA и техния пакет от ъпгрейди.

Студиото сериозно се захваща с 4.0-литровия V8 с две турбини като го преработва из основи. Монтирани са ковани бутала, модифицирани турбокомпресори, нов всмукателен колектор и интеркулер и заедно с още глезотии се достигат умопомрачителните 848 к.с. и 1000 Nm въртящ момент.

От IMSA са променили и скоростната кутия, за да са сигурни, че тя няма да се счупи при преноса на тази огромна енергия към колелата. Окачването също е променено и са добавени карбонови спирачки. Защитната клетка също е намерила място вътре, помагайки за предотвратяване на усукването.

Тунерите твърдят, че Mercedes-AMG GT S RXR (Road X-tra Racing) One Super Gran Turismo (доста дълго име) е по-лек с близо 300 килограма. Това е постигнато с карбонови елементи като крила, брони, капак, таван и багажник. Автомобилът тежи под 1300 кг., като това прави 654 к.с. на тон.

От IMSA ще направят малко ограничени бройки от RXR One Super GT. Клиентите ще имат възможност да избират от широка гама бои и интериорно оборудване, правейки модела си уникален.