Mercedes-AMG GT R Roadster комбинира мощ и лятно настроение

GT R

Mercedes-AMG GT R бе представен на Фестивала на скоростта на Goodwood през 2016 г. и изглежда, че компанията най-накрая ще предложи роудстър вариант.

Наскоро заснет покрай Нюрбургринг, мощният кабриолет следва стъпките на купето, тъй като приема по-агресивната предна броня с решетка Panamericana. Приликите не спират дотук, тъй като и двата модела имат „двоен заден дифузьор“, регулируемо задно крило и доста силна спирачна система с жълти апарати.

Подобно на купето, роудстърът трябва да има активна аеродинамика, местейки предния лип надолу с около 40 мм., при скорост над 80 км/ч, в Race режим. От Mercedes казват, че системата „променя значително въздушния поток“ и помага да се намали повдигането на предната ос с около 40 кг при 250 км/ч.

Активната аеродинамика е само една от характеристиките на GT R, тъй като моделът разполага и със спортно окачване, система за завиване на задните колела и диференциал с ограничено приплъзване. Автомобилът има и по-леки компоненти и гуми с по-добро сцепление.

Мощността ще бъде осигурена от 4.0-литров twin-turbo V8 двигател, който произвежда 577 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, свързана към задните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за около 3,6 секунди. Въпреки това, можем да очакваме леко по-ниска максимална скорост от купето и своите 318 км/ч.

Макар да изглежда странно, че Mercedes ще представи GT R Roadster чак сега – особено след като очакваме фейслифт на GT – той е насочен към купувачите, които търсят роудстър с повече мощ от GT C Roadster.