Mercedes AMG GT R Black Series ще се бори с Porsche

AMG GT R Black Series

Mercedes тества предстоящия AMG GT R Black Series, като инженерите на компанията отново изкараха камуфлажиран автомобил на легендарната писта Nurburgring.

Предстоящият AMG GT R ще стои на върха в гамата, предлагайки дори по-добра производителност от Pro версията. Всъщност, шефът на AMG Тобиас Мьорс стигна далеч, казвайки преди няколко месеца, че това ще бъде техният най-бързо ускоряващ модел досега. Поне докато не видим AMG One hypercar през средата на 2020 година.

В продължение на месеци чувахме, че AMG ще ползва името ‘Black Series’ в най-лошия си AMG GT, но има някои слухове, че германците може да ползват и „Evo“.

Във всеки случай, новото AMG ще използва същия 4.0-литров V8 с два турбокомпресора. Само че тук настройката ще предложи 630 к.с. – колкото и при AMG GT 4-Door Coupe.

И двата модела AMG GT R и GT R Pro предлагат само 577 к.с. и достигат до 100 км/ч. за 3,6 секунди и максимална скорост 318 км/ч.

Най-голямата визуална разлика очевидно ще е още по-агресивният аеро кит, като тестовият автомобил се отличава с огромни канарди отпред, по-голямо крило и по-забележим дифузор. Заедно с преработеното окачване и по-силните спирачки, предстоящото AMG GT R Black Series се очаква да предложи едно от най-бруталните и най-специални изживявания на пазара.

Отдавна бяхме свидетели на Black Series модел от AMG. Името е запазено само за най-хардкор автомобилите им. Последният път, когато имахме такъв, беше през 2013 с SLS Black Series.

Очаква се Mercedes да представи AMG GT R Black Series или Evo в началото на следващата година. Клиентите, към които ще е насочен модела, ще са тези заможни фенове, които биха заменили Porsche-то си за нещо още по-вълнуващо.