amg gt r

Искате да се сдобиете с чисто нов Mercedes AMG GT R? Добър избор! Сега всичко, което трябва да направите, е да изберете кое ниво на модела предпочитате.

Базовият звяр предлага 469 к.с, но можете да изберете GT S версията с 515 к.с., GT C с 549 или любимият на всички GT R с 577 к.с. При всяка от изброените модификации „кончетата“ идват от V-образния, 8-цилиндров, турбиниран мотор помещаван под предния капак. Ако евентуално дори най-мощният от изброените ви се струва слабичък, от Edo Competition са се погрижили за вашия бъдещ AMG GT R.

Германският тунер предлага подобрена версия на модела, дарявайки го с 660 к.с., които го превръщат в по-потентен автомобил дори от пистовия GT3, захранван от 6.2-литров турбо V8. Междувременно, въртящият момент също е увеличен от 705 до 780 Нм, за да може гъръбът ви да усети още по-силно „ритника“ на ускорението.

Освен модовете по мотора от Edo Competition се „заиграват“ и с окачването, като „свалят“ GT R-а с почти инч отпред и с точно 0.78 инча задницата на Mercedes-а. Звукът е движеща сила при избора на спортен автомобил, затова тунерите снабдяват проекта си с регулируема изпускателна система, от която да контролирате „гласа“ на колата си.

Резултатите от механичните подобрения имат за цел да изтласкат AMG GT R Edo Competition директно в лигата на суперавтомобилите и това би станало факт, ако се окажат верни предположенията, че колата ще оправдае заявката за 340 км/ч максимална скорост. От ателието не са обявили все още данните за ускорението от 0 до 100 км/ч на машината, но имайки предвид, че заводският Mercedes AMG GT R прави упражнението за 3.5 секунди, можем да очакваме,че с тунингования модел то ще е по-скоро поредното пътешествие с влакче на ужасите.