Mercedes-AMG GT 63 S е най-бързото 4-врато купе на „Ринга“

AMG GT 63 S

Подобряването на рекордите на Nürburgring Nordschleife се превърна в приоритет за маркетинговите отдели на автомобилните производители.

Всеки се опитва да намери ниша, която не е заета от съперници, и да спечели много желаната титла за „най-бързия автомобил на Nürburgring Nordschleife“.

Но понякога маркетинг хората се заплетени в собствената си мрежа от … специфични условия.

Вземете Mercedes-AMG, например. Едно нещо, което те не харесват, а именно хората, които наричат ​​AMG GT 4-Door Coupé седан. Като оставим настрана факта, че колата е технически с пет врати, Mercedes трябва да намери категория, която да позволи на AMG GT 63 S 4Matic + да претендира за титлата на Nürburgring.

Какво направиха маркетинговите специалисти от Щутгарт? Подгответе се: „най-бързият масов четириместен автомобил.“

Забележете, че Mercedes избягва да използва термина „седан с четири врати“ поради маркетингови несъответствия (и вероятно по-бързия Jaguar XE SV Project 8). Въпреки това, производителят също избягва използването на термина „купе с четири врати“, което е доста любопитно.

За да бъде сигурно, Mercedes обявява AMG GT 63 S 4Matic + за „най-бърия масов четириместен автомобил, който някога се е появявал на легендарния Nürburgring Nordschleife“.

Защо „масов“, тогава? Вероятно като закачка към Jaguar, чийто XE SV Project 8 е специален, с ограничено производство от 300 единици. За разлика от това, Mercedes-AMG GT 4-Door е ограничен само от търсенето на пазара.

Нито една от тези маркетингови глупости не променя факта, че AMG GT 63 S е забележителна машина. В края на краищата, той записа време от 7 минути и 25.41 секунди в ръцете на инженера по разработка Демиан Шаферт.

Това го прави малко по-бърз от Mercedes-AMG SLS Black Series (7: 25.67) и почти толкова бърз, колкото Ferrari Enzo (7: 25.21) и Lamborghini Aventador LP 700-4 (7:25). Не е достатъчно, за да победи Jaguar XE SV Project 8 (7: 21.23). Вижте обиколката от кокпита на автомобила в клипа по-долу.