Mercedes-AMG GT 43 4-Door е адски красив и бърз

GT 43 4-Door

Mercedes-AMG GT 4-Door изглежда безупречно, няма две мнения по въпроса. Той е един от най-впечатляващите автомобили с 4 врати, които се предлагат на пазара, и е изненадващо бърз.

Отговорен за това е неговият 3.0-литров турбо 6-цилиндров двигател, произвеждащ 367 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. С помощта на 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift, AMG GT 43 4-door ще се изстреля до 100 км/ч. само за 4,9 секунди.

Той идва с електрически EQ Boost стартер-алтернатор, захранващ 48-волтовата електрическа система. За кратко време той може да помогне на двигателя с още 22 к.с. и 250 Nm въртящ момент.

Присъствието на този автомобил на автомобилното изложение в Париж през 2018 г. не е изненадващо, тъй като GT 43 е най-достъпният GT 4-door модел на Стария континент, с цени, започващи от € 95,259 в Германия.

Моделът позира в Jupiter червено, с черни многоспицови джанти, затъмнени прозорци и интериор с фокус към водача. В него преобладават карбоновите елементи, а виждаме още спортни седалки и много контрастни шевове. Всичко изглежда точно като в официалното прессъобщение на модела, с изключение на джантите.