Mercedes-AMG GT прототип е вероятно 53 Hybrid

AMG GT

Изглежда, че първият фейслифт за Mercedes-AMG GT ще донесе повече от леко подобрение в дизайна и нов хардкор модел.

Разбира се, може да има някои интериорни подобрения, както и ново оборудване, но най-важното допълнение би могло да бъде новото задвижване, тъй като тези нови шпионски снимки разкриват AMG GT прототип с много интересна задница.

По-конкретно, това е първото купе на Mercedes, който е забелязан с кръгли двойни изпускателни накрайници, което показва, че хората от Афалтербах изпитват нов двигател за спортната кола на AMG. Какъв е този двигател?

AMG GT 4-Door се предлага с 3.0 литров турбо 6-цилиндров агрегат и електрически мотор. Mercedes може да вкара този хибриден задвижващ механизъм и в модела с две врати. Съвпадение или не, GT 53 4-Door има същите накрайници, точно като тези, които се виждат на бялото купе.

При Mercedes-AMG GT 53 4-Door, системата доставя 429 к.с. Това позволява време от 0-100 км/ч. за 4.5 секунди и максимална скорост от 285 км/ч. Очакваме магьосниците от AMG за да модифицират допълнително задвижващия механизъм за спортиста. 50 конски сили за обща мощност от около 480 к.с. би била чудесна.

Това би било приблизително съЩото, което сегашното купе предлага от своя 4.0-литров V8 двигател с две турбини. Следователно, новото AMG GT 53 най-вероятно ще замени базовата V8 версия, въпреки че 8-цилиндровите двигатели ще продължат да се предлагат в горната част на гамата.